Χρήσιμες Πληροφορίες και νέα

 

Τι είναι το SSDs SATA

Το SATA ή το Serial ATA είναι ένας τύπος σύνδεσης που χρησιμοποιείται από τους SSD «δίσκους» για την επικοινωνία δεδομένων με το σύστημά σας. Δημιουργήθηκε το 2003, πράγμα που σημαίνει ότι έχει εδραιωθεί ως ένα από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα είδη σύνδεσης σήμερα.

Generic SSD
Αυτό σημαίνει καλύτερη συμβατότητα. Εάν έχετε ένα SATA SSD, είναι σχεδόν σίγουρο πως θα λειτουργήσει με οποιονδήποτε επιτραπέζιο υπολογιστή ή φορητό υπολογιστή - ακόμα κι αν ο υπολογιστής αυτός είναι μια δεκαετία παλιός.

Το μειονέκτημα είναι η όχι άριστη απόδοση. Το SATA 3.0 είναι η πιο διαδεδομένη μορφή SSD, η οποία έχει θεωρητική ταχύτητα μεταφοράς 6 Gb/s (750 MB/s). Αλλά λόγω ορισμένων φυσικών επιβαρύνσεων που εμφανίζονται κατά την κωδικοποίηση των δεδομένων, έχει στην πραγματικότητα μια πρακτική ταχύτητα μεταφοράς 4,8 Gb/s (600 MB/s).

To High-Definition Multimedia Interface (HDMI) (Διασύνδεση Πολυμέσων Υψηλής Ευκρίνειας) είναι ένα πρότυπο σύνδεσης για τη μετάδοση ψηφιακού ήχου και εικόνας σε καταναλωτικά συστήματα οικιακού κινηματογράφου, παιχνιδομηχανές, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κτλ. Είναι επέκταση του Digital Visual Interface (DVI) με το οποίο και είναι συμβατό.

Αποτελεί, προϊόν συνεργασίας των εταιριών Hitachi, Matsushita, Philips, Silicon Image, Sony, Thomson και Τοshiba.

150px HDMI Logo.svg   1280px HDMI Connector 310px HDMI Connector Pinout.svg

Το Digital Visual Interface (DVI) αποτελεί πρότυπο μετάδοσης σήματος video σε ψηφιακές οθόνες ηλεκτρονικών υπολογιστών, όπως οι LCD οθόνες και οι βιντεοπροβολείς. Αναπτύχθηκε από την ομάδα Digital Display Working Group (DDWG). Σχεδιάστηκε κυρίως για τη μεταφορά ασυμπίεστου ψηφιακού video ενώ στην καθαρά ψηφιακή του εκδοχή (DVI-D) είναι μερικώς συμβατό με το πρότυπο HDMI.

DVI    1024px Dvi cable 

Συνήθως, ο όρος VGA αναφέρεται στην ανάλυση 640×480 εικονοστοιχείων (pixels). Επίσης, αναφέρεται στο βύσμα 15-pin D-subminiature, το οποίο χρησιμοποιείται για τη μεταφορά του αναλογικού σήματος εικόνας όλων των αναλύσεων.

411DmT305JL. SX300 QL70     300px SVGA port

Η κάρτα γραφικών είναι τμήμα ενός υπολογιστή, το οποίο λαμβάνει δεδομένα από την Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας (CPU) για να τα μετατρέψει σε εικόνα, η οποία θα προβληθεί στην οθόνη.

Η κάρτα γραφικών είναι μια πλακέτα κυκλωμάτων, η οποία περιλαμβάνει έναν επεξεργαστή και κυκλώματα μνήμης RAM. Διαθέτει επίσης ένα μικροκύκλωμα (chip) εισόδου / εξόδου (BIOS), το οποίο αποθηκεύει τις ρυθμίσεις της κάρτας και εκτελεί διαγνωστικά για τη μνήμη, την είσοδο και την έξοδο κατά την εκκίνηση του συστήματος. Ο επεξεργαστής γραφικών της κάρτας, που ονομάζεται μονάδα επεξεργασίας γραφικών (Graphics Processing Unit, GPU), είναι παρόμοιος με τον επεξεργαστή ενός υπολογιστή. Μια GPU, ωστόσο, έχει σχεδιαστεί ειδικά για την εκτέλεση των πολύπλοκων μαθηματικών και γεωμετρικών υπολογισμών που είναι απαραίτητοι για την απόδοση γραφικών. Μερικές από τις ταχύτερες GPUs διαθέτουν περισσότερα τρανζίστορ από το μέσο όρο της CPU. Μια GPU παράγει πολλή θερμότητα, έτσι ώστε να είναι απαραίτητη η χρήση ενός ανεμιστήρα (μερικές κάρτες γραφικών διαθέτουν και σύστημα υδρόψυξης).

vga5    vga4 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Στρατηγού Καλλάρη και Ναυάρχου Βότση 69
10445, Κάτω Πατήσια, Αθηνα

(50μ. από τον ηλεκτρικό σταθμό Κάτω Πατησίων)

Τηλ: 211-40-13000
Email: info@betterpc.gr

©2019 Better Service.